Κοραλάκι ογκρατέν

Υλικά
  • 500 γρ. κοραλάκι
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1.500 ml (7 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια 
  • 20 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • 150 γρ. τυριά τριμμένα (κίτρινα κατά προτίμηση)
Εκτέλεση

Βράζετε σε μια κατσαρόλα το κοραλάκι. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοραλάκι στην μπεσαμέλ και 50 γρ. από τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ και προσθέτετε μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνετε στους 170°C για περίπου 35 με 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το ογκρατέν και σερβίρετε.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies