Πάβλοβα

Υλικά

Για τη βάση:

  • 6 ασπράδια
  • 170 γρ.(3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1/2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. φράουλες
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλου

Για το γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. σμέουρα
  • 100 γρ. μούρα
  • 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • φύλλα μέντας
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη βάση: χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχτύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μίγμα το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και τη ρίχνετε σιγά σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βάζετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε τη βάση. Ψήνετε στους 100°C για περίπου 2,5 με 3 ώρες και αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Βραζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, έπειτα δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για 2 με 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και αφήνετε να κρυώσουν. Στην συνέχεια χτυπάτε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας με το γάλα και το άρωμα πικραμύγδαλου για 5 λεπτά και προσθέτετε τις φράουλες. Απλώνετε την κρέμα στην ψημένη μαρέγκα και γαρνίρετε με τα φρούτα, το αμύγδαλο φιλέ και τα φύλλα μέντας.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/ ) στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies