Τάρτα μήλου

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 3 μήλα κόκκινα 
  • 2 φάκελοι Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο κομμένο σε καρέ, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 1 αυγό
Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσετε μια ομοιογενή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνετε στους 160°C για 15 λεπτά, τοποθετώντας από πάνω μια λαδόκολλα και λίγα όσπρια για βάρος, για να μην φουσκώσει. Ετοιμάζέτε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ όπως γράφουν οι οδηγίες των φακέλων και το απλώνετε επάνω στην τάρτα. Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε 6 κομμάτια και τα τοποθετείτε πάνω στο Άνθος Αραβοσίτου. Ψήνετε για άλλα 25 λεπτά στους 160°C, αφού πρώτα έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη τα μήλα για να καραμελώσουν.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies