Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με τον χυμό μανταρίνι, το ξύσμα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε μια μεγάλη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170°C στον αέρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Ύστερα το βάζετε σε πιατέλα και γλασάρετέ το ως εξής: Σε ένα μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη, προσθέτετε σε μικρές δόσεις τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύετε. Απλώνετε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια του κέικ και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.
Κέικ μανταρίνι με λικέρ
Υλικά
Για το κέικ:
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μανταρίνι
- 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ μανταρίνι
- βανίλια ή ξύσμα από μανταρίνι
Για το γλάσο:
- 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- χυμός λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Υλικά
Για το κέικ:
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μανταρίνι
- 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ μανταρίνι
- βανίλια ή ξύσμα από μανταρίνι
Για το γλάσο:
- 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- χυμός λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους