Τυροπιτάκια με βρώμη

Υλικά

Για τη ζύμη: 

  • 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ   
  • 30 ml (5 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 15 ml (2 κουτ. σούπας) ξύδι
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • λίγο αλάτι

 
Για τη γέμιση: 

  • 200 γρ. φέτα τριμμένη 
  • 100 γρ. ανθότυρο                                   
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ανακατεύετε με το γάντζο. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό και χτυπήστε τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτετε τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και την κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπάτ. Προσθέτετε 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης και κλείνετε πολύ καλά τις άκρες με ένα πιρούνι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.  

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies