Μπισκότα Πορτοκαλιού με ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic

Υλικά
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 130 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 (κουτ. σούπας) σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
Εκτέλεση

Προσθέτετε στο μίξερ όλα τα υλικά ξεκινώντας με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, στο οποίο προηγουμένως έχετε προσθέσει σόδα και τα ανακατεύετε με το φτερό, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.

Στη συνέχεια, σκεπάζετε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβετε τα μπισκότα σε στρογγυλά κομμάτια (ή στο σχήμα που θέλετε) με ένα κουπ πατ.

Τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 15-20 λεπτά.  Αφού κρυώσουν λίγο, τα επικαλύπτετε με την ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies