Κόβετε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα ψήνετε στον φούρνο, ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι.
Βάζετε τα υλικά για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και τα ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και το σπανάκι και τα σοτάρετε πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.
Ψήνετε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώτας το γάλα και την κρέμα γάλακτος.