Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά...
Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διάσταση 34x25 εκατοστά. Ετοιμάζετε τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας...
Ετοιμάζετε τον Κιμά Σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.