Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να σφίξει η ζύμη και τα αφήνετε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν λίγο. Το πλάθετε και το κόβετε σε κυβάκια των 4-5 γραμμαρίων...
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο λιωμένο, τα μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα ολόκληρα και ανακατεύετε για λίγη ώρα...
Βράζετε τα μακαρόνια.
Μουλιάζετε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στραγγίζετε. Κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τα σπαγγέτι και τον κιμά και ανακατεύετε...
Βράζετε τα μακαρόνια για 15 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε...