Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.