Κόβετε τα μήλα και τον ανανά σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας συνεχώς...
Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα βάζετε σε ταψί. Πασπαλίζετε με λίγη καννέλα και λίγο βούτυρο και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν...
Βάζετε σε κατσαρολάκι 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, διαλύετε το κορν φλάουρ κρατώντας 2 κουταλάκια γλυκού, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα...
Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού...
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουταλιές από το λικέρ. Βουτάτε μία-μία τις Κρέπες στο μίγμα βουτύρου, τις διπλώνετε στα 4...