Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Ρίχνετε το γάλα (ή το φυτικό ρόφημα) και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα σε 8-9 φόρμες για muffins και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Muffins πορτοκαλιού
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα:
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα:
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους