Κροκέτες πατάτας με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml  (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 30 γρ. (3 κουτ. γλυκού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 100 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές Φλωρίνης
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι 
  • 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά 
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες του κουτιού με 300 ml γάλα και 100 ml νερό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τις πιπεριές πολτοποιημένες, το τυρί, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά χτυπημένα, την τριμμένη φρυγανιά και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Πλάθετε το μίγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια και αν χρειαστεί αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλάνε. Τοποθετείτε τα μπαλάκια μέσα στο αλεύρι και τα ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τα περνάτε από το αυγό, μετά από την τριμμένη φρυγανιά, ύστερα πάλι από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά (διπλό πανάρισμα). Βάζετε το ηλιέλαιο να κάψει στους 180°C και ξεκινάτε να τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες βάζοντας λίγες λίγες κάθε φορά, με προσοχή. Δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν όλες μαζί, διότι θα μειωθεί η θερμοκρασία του τηγανίσματος. Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies