Σπάτε τη μαστίχα στο μπλέντερ με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα της αρεσκείας σας.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180°C για περίπου 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αλείφετε με λίγη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro.
Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο. Κόβετε κομμάτια στο σχήμα τον μπισκότων και τα βάζετε πάνω από τα μπισκότα.
Μπορείτε να βάψετε τη ζαχαρόπαστα με χρώματα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας.
Πασχαλινά μπισκότα με μαστίχα
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπεικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- μία βανίλια
- 2 γρ. μαστίχα
- Για το γαρνίρισμα:
- ζαχαρόπαστα
- 2 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπεικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- μία βανίλια
- 2 γρ. μαστίχα
- Για το γαρνίρισμα:
- ζαχαρόπαστα
- 2 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους