Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το γάλα, το νερό, το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κομμάτια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας συγχρόνως. Αφαιρείτε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μίγμα στο μίξερ έως ότου κρυώσει. Προσθέτετε τα αυγά. Βάζετε το ζυμάρι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζετε τα εκλέρ. Ψήνετε στους 200°C για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Kρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Κόβετε τα εκλέρ στην μέση και γεμίζετε με την κρέμα με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής (κορνέ).
Κόβετε σε κομμάτια την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και τη λιώνετε. Βουτάτε την επιφάνεια των εκλέρ στην λιωμένη κουβερτούρα.
Tip! Μπορείτε να γαρνίρετε τα εκλέρ με κροκάν ή φιλέ αμυγδάλου ή με καστανή ζάχαρη.
* Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Εκλέρ με κρέμα και γλάσο σοκολάτας
Υλικά
13-14 τεμάχια
Για τα εκλέρ:
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 γρ. αλάτι
- 3 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 4 αυγά
Για την κρέμα:
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για την επικάλυψη:
- 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- κροκάν ή φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Υλικά
13-14 τεμάχια
Για τα εκλέρ:
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 γρ. αλάτι
- 3 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 4 αυγά
Για την κρέμα:
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για την επικάλυψη:
- 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- κροκάν ή φιλέ αμυγδάλου
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους