Κρέμα βανίλια με κρέμα ζελέ φράουλα σε ποτήρι

Υλικά

6-7 τεμάχια

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη

Για το ζελέ φράουλα:

  • 1 κουτί Φρουί Ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) συμπυκνωμένο γάλα Light

Για το γαρνίρισμα:

  • φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, χρησιμοποιώντας 600 ml γάλα. Μοιράζετε την κρέμα σε γυάλινα μπολ, γεμίζοντας τα λίγο πιο πάνω από την μέση. Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου Φρουί Ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σε 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βραστό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει τελείως το ζελέ και αφήνετε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα Light και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε την κρέμα στα ποτηράκια και τα βάζετε στο ψυγείο να πήξουν καλά. Διακοσμείτε με κομμένες φράουλες.

Tip! Πριν βάλετε το ζελέ πάνω από την κρέμα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η κρέμα έχει πήξει καλά, αλλιώς θα ανακατευτούν τα υλικά και το αποτέλεσμα  θα είναι διαφορετικό από αυτό που αναμένετε.

* Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies