Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνετε με το γάντζο μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα τοιχώματα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι. Το ζυμώνετε ξανά απαλά για να ξεφουσκώσει και πλάθετε ένα ρολό. Το χωρίζετε σε 8 μέρη και πλάθετε μπαλάκια. Τα αφήνετε άλλα 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη κάθε ζύμη σε διάμετρο 18εκ. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε κάθε πίτα σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Tip! Αν θέλετε πιο γευστικές πίτες μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
Σπιτικές πίτες για σουβλάκια
Υλικά
- 550 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 6,6 γρ. (1/3 κουτ. σούπας) αλάτι
- 5 γρ. (1/4 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 330 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό
- 25 γρ. (5 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Υλικά
- 550 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 6,6 γρ. (1/3 κουτ. σούπας) αλάτι
- 5 γρ. (1/4 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 330 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό
- 25 γρ. (5 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους