Πίτα του Βοσκού με πουρέ μανιταριών

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. αρακά
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) κρασί κόκκινο
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε καλά τον κιμά και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την τομάτα και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε 3 κουταλιές από τον έτοιμο πουρέ και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, βάζετε το μίγμα στη βάση, καλύπτετε με τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
 

*Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies