Κέικ λεμόνι

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 4 αυγά
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1 βανίλια 
  • 1 γρ. κουρκουμάς
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ 
  • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε ένα -ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και, στο τέλος, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε δύο αντικολλητικά στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστά και μοιράζετε το μίγμα.
Ψήνετε στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Γαρνίρετε με το Garni, λίγο ξύσμα και φέτες λεμονιού.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies