Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το ξινόγαλα, τη βανίλια, το κάρδαμο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τα μύρτιλα και το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύετε ελαφριά, με μαρίζ. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά μία φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 26-28 εκατοστά. Ρίχνετε το μισό μίγμα, απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα και μετά το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά. Αλείφετε το κέικ με τη μαρμελάδα, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα μύρτιλα και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Κέικ με μύρτιλα και νιφάδες αμυγδάλου
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 5 αυγά
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ξινόγαλα
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα μύρτιλα
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) φιλέ αμυγδάλου
- 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κάρδαμο
- Λίγο αλάτι
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 30 γρ. (5 κουτ. γλυκού) φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Υλικά για γαρνίρισμα
- 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φιλέ αμυγδάλου
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα μύρτιλα
- 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 5 αυγά
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ξινόγαλα
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα μύρτιλα
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) φιλέ αμυγδάλου
- 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κάρδαμο
- Λίγο αλάτι
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 30 γρ. (5 κουτ. γλυκού) φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Υλικά για γαρνίρισμα
- 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φιλέ αμυγδάλου
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα μύρτιλα
- 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) άχνη ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους