Τούρτα με κρέμα φράουλα

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια 
  • λίγο αλάτι 
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) λικέρ αμυγδάλου
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 

Για την κρέμα

  • 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 2 φάκελοι Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για το Garni
  • 4 φράουλες
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με μαρίζ ή κουτάλι. Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκατοστά και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.

Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνετε τη Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, τις προσθέτετε σιγά σιγά στο Crème και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση. Βάζετε τη μία βάση σε πιατέλα και σιροπιάζετε με το μισό Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ.
Απλώνετε την μισή κρέμα φράουλας και από πάνω το Garni.
Βάζετε τη δεύτερη βάση πάντεσπάνι, την οποία σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι φράουλας και την κρέμα φράουλας.
Γαρνίρετε από πάνω με τις φράουλες κομμένες στη μέση.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies