Καρυδόπιτα

Υλικά
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 γρ. (1/ κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 1 βανίλια 
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ 

Για το σιρόπι

  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 900 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1/2 πορτοκάλι

Για το γλάσο

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση

Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για ένα λεπτό και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε ένα -ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος, τη Φαρίνα πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ, το σιμιγδάλι και τα καρύδια και ανακατεύετε ελαφρά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο μακρόστενο ταψί (20 x 30 εκατοστά) και ψήνετε στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Σιροπιάζετε την καρυδόπιτα ζεστή και κόβετε σε κομμάτια.
Για το γλάσο, ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα καρύδια και καλύπτετε την καρυδόπιτα με το γλάσο.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies