Χτυπάτε στο μίξερ με σύρμα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το αλάτι με το πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα 2/3 του τυριού πεκορίνο, το μισό κουνουπίδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο ταψί και ρίχνετε μέσα το μιίγμα. Από πάνω τοποθετείτε το υπόλοιπο κουνουπίδι σε φέτες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το σουσάμι και ψήνετε στους 180-200°C αέρα, για 40 λεπτά.
Κέικ με Φαρίνα ολικής άλεσης και κουνουπίδι
Υλικά
- 1 Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 αυγά
- 400 γρ. κουνουπίδι βρασμένο
- 170 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) πεκορίνο τριμμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 3 κουτ. σουπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 αυγά
- 400 γρ. κουνουπίδι βρασμένο
- 170 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) πεκορίνο τριμμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 3 κουτ. σουπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους