Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη βανιλια, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Βουτυρωνετε καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζετε το μισό μίγμα του κέικ. Από πάνω ρίχνετε τα βύσσινα.
Διαλύετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο γάλα, το προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από τα βύσσινα. Ανακατεύετε τα μίγματα κάνοντας κύκλους με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα, για 45 περίπου λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρετε .
Ετοιμάζετε το Έτοιμο Γλάσο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακελου και γαρνίρετε το κέικ.
Κέικ βανίλια σοκολάτα με βύσσινο
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. γλυκό βύσσινο χωρίς σιρόπι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελος Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. γλυκό βύσσινο χωρίς σιρόπι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελος Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους