Κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από κοτόπουλο
  • 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, θυμάρι και φασκόμηλο. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζετε το λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνετε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το σοτάρετε μαζί με το προσούτο σε ένα τηγάνι που προηγουμένως έχετε βάλει το βούτυρο. Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρετε γαρνίροντας με το κοτόπουλο.
 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies