Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη, την οποία αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 600 ml γάλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Τα προσθέτετε στην μπεσαμέλ μαζί με το blue cheese και ανακατεύετε. Απλώνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160°C.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.