Γλυκιά τάρτα με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά

Για την τάρτα 

  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό 
  • 90 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 1 βανίλια 

Για τη γέμιση 

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό  

Για το γαρνίρισμα 

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την τάρτα: ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μαζεύοντας με μια μαρίζ τη ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Ρίχνετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα.
Παίρνετε 450 γρ. από τη ζύμη, την ανοίγετε με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την τοποθετείτε σε ταρτιέρα 24 εκατοστών.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας 300 ml γάλα, 300 ml νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο.
Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και απλώνετε τον γλυκό πουρέ γλυκοπατάτας.
Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη με έναν πλάστη και κόβετε λουλούδια και φύλλα με κουπάτ.
Τα τοποθετείτε γύρω γύρω από την τάρτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies