Σαμπλέ

Υλικά

Περίπου 20 τεμάχια                                         

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 180 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 μικρά αυγά
  • 4 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 180 γρ. Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro 
  • 200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic 
Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το φτερό για 5- 6 λεπτά. 
Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια. Τα προσθέτετε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με κατσαρή μύτη και κόβετε τα σαμπλέ πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για 15 λεπτά.
Λιώνετε τη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic σε μπεν μαρί, βουτάτε το πάνω μέρος κάθε σαμπλέ και τα τοποθετείτε πάνω στο ταψί με την λαδόκολλα.
Όταν παγώσει η επικάλυψη, σερβίρετε τα σαμπλέ σε πιατέλα.
Εναλλακτικά, μπορείτε, αφού κρυώσουν να απλώσετε Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro στα μισά μπισκότα, να τοποθετήσετε τα άλλα μισά από πάνω και να ολοκληρώσετε με την οδηγία της επικάληψης.
Τα βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies