Κέικ με άρωμα καφέ, φιστικοβούτυρο και καρύδια

Υλικά
  • 1 Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αυγά 
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 8 γρ. (5 κουτ. γλυκού) στιγμιαίος καφές 
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 1 βανίλια 
  • 80 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα 

Για την επικάλυψη φιστικοβούτυρου

  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 120 γρ. φιστικοβούτυρο 
  • 1 κουτ. σούπας μέλι 

Για το γαρνίρισμα 

  • 3 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς αέρα.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. 
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 περίπου λεπτά.
Διαλύετε τον καφέ στο γάλα (να είναι χλιαρό), το ρίχνετε στο μίγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για 1 ακόμη λεπτό.
Προσθέτετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με μαρίζ.
Στο τέλος, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε  και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκατοστά και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά αέρα.
Βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει για λίγο και το αφαιρείτε από τη φόρμα.

Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος.
Εκτός φωτιάς προσθέτετε το φιστικοβούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύετε καλά με σύρμα χειρός.
Αφού κρυώσει το κέικ καλύπτετε με το γκανάζ.
Γαρνίρετε με τα καρύδια.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies