Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρετε με λίγο από το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια σοτάρετε τμηματικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τον κιμά κοτόπουλου.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα.
Βράζετε τις πένες και ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτετε την έτοιμη σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί ρίχνετε τις μισές πένες 3 κουτ. σούπας έτοιμη μπεσαμέλ, το 1/3 από το τυρί και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια απλώνετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με το 1/3 από το τυρί και από πάνω ρίχνετε τις υπόλοιπες πένες.
Κάλυπτε με την έτοιμη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.