Μαρινάρετε το κοτόπουλο με την barbecue sauce, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στον αέρα. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας από το τυρί και ανακατεύετε.
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα.
Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε φέτες.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 32 x 25 εκατοστών στρώνετε τις μισές πατάτες αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και το 1/3 από το τυρί.
Από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο και επαναλαμβάνετε ακόμα μια στρώση με πατάτες.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε την επιφάνεια του πυρέξ.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 190°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.