Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτετε το πλιγούρι ωμό, λίγη τομάτα, και τον ζωμό κότας. Προσθέτετε νερό (1/4) και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα το τυρί τριμμένο και τη μουστάρδα και γεμίζετε το κοτόπουλο. Το βάζετε στο φούρνο 1 ώρα και 1 τέταρτο στους 200°C.
Κοτόπουλο γεμιστό με πλιγούρι
Υλικά
- Κοτόπουλο (~1600 γρ.)
- Λίγο λάδι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
- λίγη τομάτα συμπυκνωμένη
- 1 κύβος ζωμός κότας
- 50 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- Κοτόπουλο (~1600 γρ.)
- Λίγο λάδι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
- λίγη τομάτα συμπυκνωμένη
- 1 κύβος ζωμός κότας
- 50 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Αλάτι - πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους