Σουφλέ γαλοπούλας

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 300 γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 1 φακελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 κύβοι λαχανικών
Εκτέλεση

Διαλύετε του κύβους σε βραστό νερό, προσθέτετε τη γαλοπούλα και την αφήνετε να βράσει. Τσιγαρίζετε το μπέικον. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το τυρί, το μπέικον, τους κρόκους των αυγών, τα μπαχαρικά και το ποτό. Αφού ψηθεί η γαλοπούλα την αφήνετε να κρυώσει, την ψιλοκόβετε και την προσθέτετε στη μπεσαμέλ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε σιγά-σιγά με τη μπεσαμέλ. Αδειάζετε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ και ψήνετε σε δυνατά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για μισή ώρα περίπου.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies