Sacher torte

Υλικά

Για το κέικ:

  • 170 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • λίγη βανίλια
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα βερίκοκο

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό ζεστό
Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη. Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά με μία σπάτουλα. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε, αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβετε στη μέση. Αλείφετε το κάτω κομμάτι με τη μαρμελάδα βερίκοκο και βάζετε από πάνω το δεύτερο κομμάτι. Λιώνετε σε μπεν μαρί την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το νερό, το μέλι και το βούτυρο, ανακατεύετε και γλασάρετε το κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies