Κέικ με μπανάνα σοκολάτα και βρώμη

Υλικά
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 80 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) σόδα
  • 200 γρ. (2 φάκελοι) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γραμ.ψιλοκομένα Αμύγδαλα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κεικ.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.

Βάζουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies