Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας 800ml γάλα. Προσθέτετε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί απλώνετε 7 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 7 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Τυρόπιτα
Υλικά
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) διάφορα τριμμένα τυριά
- Πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) διάφορα τριμμένα τυριά
- Πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους