Παρασκευάζετε το 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα λίγες φράουλες ψιλοκομμένες, το μπισκότο τριμμένο σε μικρά κομμάτια και το ποτό.
Κόβετε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα τοποθετείτε περιφερειακά σε μια ειδική φόρμα για τούρτες με σούστα (Νο 18-20). Στον πάτο της φόρμας τοποθετείτε το παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και σιροπιάζετε.
Απλώνετε την κρέμα και από πάνω διακοσμείτε με τις υπόλοιπες φράουλες τις οποίες έχετε κόψει σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα και την απλώνετε πάνω από τις φράουλες.
Τοποθετείτε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Σαρλότ φράουλας
Υλικά
- 350ml (1¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελο 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. μπισκότα βανίλια
- 1 κουτ. σούπας grand marnier
- 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
- 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 150 γρ. σαβαγιάρ ή 1 παντεσπάνι σοκολάτα
- 9 σαβαγιάρ για τα πλαϊνά της τούρτας
Για το σιρόπι, για τα σαβαγιάρ ή το παντεσπάνι:
- βράζετε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό και 100 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη για 1 λεπτό.
- προσθέτετε αν θέλετε 1 κουτ. σούπας ποτό της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση
Υλικά
- 350ml (1¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελο 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. μπισκότα βανίλια
- 1 κουτ. σούπας grand marnier
- 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
- 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 150 γρ. σαβαγιάρ ή 1 παντεσπάνι σοκολάτα
- 9 σαβαγιάρ για τα πλαϊνά της τούρτας
Για το σιρόπι, για τα σαβαγιάρ ή το παντεσπάνι:
- βράζετε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό και 100 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη για 1 λεπτό.
- προσθέτετε αν θέλετε 1 κουτ. σούπας ποτό της αρεσκείας σας.
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους