Λιώνετε τη Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα, μαζί και τη λιωμένη σοκολάτα, και τα χτυπάτε με το φτερό, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο pyrex, διαστάσεων 35×25 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για 12-15 λεπτά.
Για την προετοιμασία του γλάσου:
Βάζετε το γάλα να πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τη Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απλώνετε το γλάσο στην έτοιμη κρύα σοκολατόπιτα και σερβίρετε.
Σοκολατόπιτα
Υλικά
- 130 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη soft light
- 175 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά για το γλάσο
- 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
- 130 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 130 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη soft light
- 175 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά για το γλάσο
- 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
- 130 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους