Κέικ σοκολάτα με γλάσο φράουλα

Υλικά
  • 200 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φάκελος) Σοκολάτα με γεύση φράουλα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για την επικάλυψη
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και την προσθέτετε στο μίξερ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα και ανακατεύετε πολύ απαλά με ένα κουτάλι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 45-50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Λιώνετε τη Σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και γλασάρετε το κέικ. 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies