Ετοιμάζετε την γέμιση: Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας. Γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνετε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τα τυριά που έχετε κρατήσει και ψήνετε 45 λεπτά στους 170°C αέρα και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Κανελόνια γεμιστά με μανιτάρια και μπεσαμέλ τυριών
Υλικά
- 1 κουτί κανελόνια
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί κανελόνια
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους