Πεϊνιρλί με κιμά και αυγό

Υλικά
  • 1 συσκευασία 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  2 μικρές τομάτες τριμμένες
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
  • 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί
  • 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
  • 6 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • Βασιλικός φρέσκος
Εκτέλεση

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την τομάτα και τα καρυκεύματα. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ετοιμάζετε τη ζύμη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και τη χωρίζετε σε 6 μέρη. Ετοιμάζετε τα πεϊνιρλί, τα γεμίζετε με τον κιμά, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμος ο κιμάς, σπάτε από ένα αυγό επάνω από τον κιμά και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies