Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την τομάτα και τα καρυκεύματα. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ετοιμάζετε τη ζύμη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και τη χωρίζετε σε 6 μέρη. Ετοιμάζετε τα πεϊνιρλί, τα γεμίζετε με τον κιμά, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμος ο κιμάς, σπάτε από ένα αυγό επάνω από τον κιμά και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα.
Πεϊνιρλί με κιμά και αυγό
Υλικά
- 1 συσκευασία 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μικρές τομάτες τριμμένες
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
- 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί
- 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
- 6 αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχάρι
- Βασιλικός φρέσκος
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 συσκευασία 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μικρές τομάτες τριμμένες
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
- 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί
- 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
- 6 αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχάρι
- Βασιλικός φρέσκος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους