Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις βράζετε με τον κύβο λαχανικών και το αλάτι. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το σκόρδο και το λάδι. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε τη λιαστή τομάτα και τον μαϊντανό. Σε ταψάκι, κάνετε τρεις στρώσεις από πατάτες, ρίγανη, θυμάρι, μίγμα λιαστής τομάτας και τυρί.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και καλύπτετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τα 60 γραμμάρια τριμμένης γραβιέρας και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.