Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πρώτα και έπειτα προσθέτετε το αλάτι. Ανακατεύετε ξανά. Περιχύνετε με το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε αρχικά με ένα κουτάλι και ακολούθως ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, ζυμώνετε τα υλικά στο μίξερ σας με το φτερό. Αν κολλάει πολύ προσθέτετε λίγο αλεύρι.
Αλείφετε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τη ζύμη, όπου την δουλεύετε καλά να πάει το λάδι παντού. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα. Όταν το ζυμάρι φουσκώσει, ζυμώνετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξεφουσκώσει και το χωρίζετε σε 10 μέρη. Με τα χέρια σας φτιάχνετε 10 μακριά, λεπτά μπαστούνια, μήκους 45-50 εκατοστών περίπου. Ακολούθως, σχηματίζετε με το κάθε μπαστούνι ένα πέταλο. Φέρνετε τη μια άκρη πάνω από την άλλη, φτιάχνοντας έτσι μια θηλιά και στριφογυρίζετε και τις δυο άκρες μαζί. Διπλώνετε τις άκρες 180 μοίρες, συναντάτε την καμπύλη του πέταλου και πιέζετε ελαφρά να κολλήσουν.
Βάζετε όλα τα πρέτσελ σε δυο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να φουσκώσουν λίγο (10 λεπτά περίπου). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C, στον αέρα. Όσο φουσκώνουν τα πρέτσελ, βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν και ακολούθως χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε. Ρίχνετε μέσα στο νερό ένα-ένα τα πρέτσελ για 30 δευτερόλεπτα, γυρίζοντάς τα μια φορά και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής τα αλείφετε με το αυγό και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.