Για την καραμέλα:
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι, συνεχίζοντας το βράσιμο προσεκτικά για άλλα 5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας μισό λίτρο γάλα για να βγει πιο ρευστή. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το τριμμένο μπισκότο, το αμύγδαλο και το βούτυρο και τα ανακατεύτε με το χέρι. Το μοιράζετε σε 5-6 ποτήρια και μοιράζετε τη μισή κρέμα στα ποτήρια, αφήνοντας μερικά κενά περιμετρικά. Ρίχνετε την καραμέλα πάνω στη κρέμα, έτσι ώστε να πάει στα κενά του κάθε ποτηριού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και στην κορυφή πασπαλίζετε καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.