Μπαγκέτα με μαγιά με προζύμι

Υλικά

Α. ΦΑΣΗ

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 225 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό (30-35° C)
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 1 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ 

Β. ΦΑΣΗ

  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι καλαμποκιού  
  • 8 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 2 γρ. ρίγανη 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό  
  • 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το μίγμα της Α φάσης: διαλύετε τη ζάχαρη και τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε μία ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ τα υλικά της Α και Β φάσης και ζυμώνετε με τον γάντζο στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Σκεπάζετε και αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ζυμώνετε πάλι στον πάγκο και σχηματίζετε 3 μπαγκέτες μακρόστενες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C σε αντιστάσεις για 20 λεπτά. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies