Πασχαλινά γλυκά ψωμάκια

Υλικά
  • 625 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 αυγά (1 για άλειμμα)
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια 
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 1⁄4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαύρες σταφίδες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τον σταυρό:

  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 8 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:

  • 4 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
  • 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
Εκτέλεση

Λιώνετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό γάλα, προσθέτετε την Καστανή Ζάχαρη Fytro, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ένα αυγό, και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τις σταφίδες και χτυπάτε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα). Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κόβετε τη ζύμη σε 25 ομοιόμορφα κομμάτια, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα βάζετε σε ταψί και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν (για περίπου μία ώρα).
Ανακατεύετε τα υλικά για το σταυρό, τα βάζετε σε ένα κορνέ και σχηματίζετε έναν σταυρό σε κάθε ψωμάκι. Αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε στους 170°C, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε καλά τη Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro με το ζεστό νερό και αλείφετε τα ψωμάκια, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies