Τιραμισού

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 190 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 190 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 130 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά 
  • 60 γρ. (3/5 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 ml (2 κουτ. σούπας) φρέσκο γάλα
  • 1 δόση εσπρέσο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαυροδάφνη 

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 700 ml (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 

Για το γαρνίρισμα: 

  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ κι αφού αφρατέψουν προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το φρέσκο γάλα και τη μία δόση εσπρέσο. Στη συνέχεια, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Απλώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 20-22 εκ. και ψήνετε στους 160°C για 35-40 λεπτά. Αφού η ζύμη κρυώσει, την κόβετε σε δύο κομμάτια, βάζετε τη μία βάση σε μια πιατέλα και τη ραντίζετε με τη μισή μαυροδάφνη.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες του φακέλου. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το ανακατεύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνετε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση, τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζετε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ στην κορυφή του τιραμισού και πασπαλίζετε με το κακάο. Το αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και σερβίρετε.

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies