Φιστικόπιτα με καρότο

Υλικά

Για τη φιστικόπιτα:

  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης 
  • 100 γρ. καρότο τριμμένο 
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο αλάτι
  • 120 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème 

Για το σιρόπι: 

  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
     

Για το γαρνίρισμα:
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, το τριμμένο καρότο, την κανέλα, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα ενσωματώνετε σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα του κάδου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ., αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε για 45 λεπτά στους 160°C. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε στη μέση. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα ΓΙΩΤΗΣ Crème όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Βάζετε σε μια πιατέλα τη μία βάση και την ραντίζετε με λίγο γάλα. Απλώνετε το μισό ΓΙΩΤΗΣ Crème και επαναλάμβάνετε με τη δεύτερη βάση. Τέλος, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies