Ανακατεύετε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο (κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για γαρνίρισμα), το απλώνετε σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. που ανοίγει και το αφήνετε 15 λεπτά στο ψυγείο. Λιώνετε το ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic σε μπεν μαρί. Βάζετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε κρύο νερό να μαλακώσει, ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα γάλα και διαλύετε τη ζελατίνη. Ετοιμάζετε το Garni χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος προσθέτετε και το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάτε για 2 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε 200 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα και σιγά σιγά προσθέτετε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας με μαρίζ. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε 2 ώρες στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε την επιφάνεια κάνοντας γραμμές με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Πασπαλίζετε με το μπισκότο που έχετε κρατήσει.
*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Σοκολατένιο Cheesecake με ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
Υλικά
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
- 1 φάκελος Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 πλάκες) ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
- 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση
Υλικά
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
- 1 φάκελος Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 πλάκες) ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
- 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους