Παραδοσιακές

  • Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα
    Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα
    Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο...
  • Καλτσούνια λαμπριάτικα
    Καλτσούνια λαμπριάτικα
    Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν...
  • Αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
    Αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
    Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι. Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί...
  • Βλάχικο από Βέροια
    Βλάχικο από Βέροια
    Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα...
  • Μποξάς Θεσσαλονίκης
    Μποξάς Θεσσαλονίκης
    Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα, μέχρι να μαλακώσει...
Ρυθμίσεις cookies